Thursday, 19 November 2015

CONTRAPUNT, otra vez. COUNTERPOINT, again

Pels que us vàreu perdre CONTRAPUNT a cc Sant Martí, ara teniu una nova oportunitat a Casa Sagnier.

3 - 25 de febrer, 2016

For those who missed COUNTERPOINT at cc Sant Martí, now you have a new chance at Casa Sagnier.

February 3 - 25, 2016


CONTRAPUNT  és un duel fotogràfic amistós al voltant de la quotidiniatitat que ens envolta, i que reflexiona sobre la visió personal que cadascú projecta sobre la mateixa, alterant-la d’alguna manera. Un petit catàleg dels objectes que poblen el nostre entorn més proper, triats a l’atzar (un dau, un llevataps, un llapis, una pinta, un CD, una cadira, unes espelmes, una fulla de paper, etc...), són analitzats des de dos punts de vista ben diferents i sota dos marcs conceptuals i personals particulars, ressaltant ara frivolitat, ara bellesa, ara empatia, i fins i tot dramatisme i passió. 

CONTRAPUNT  invita a considerar la diversitat de racons de la nostra percepció, les mirades múltiples i a reflexionar sobre cóm el mon objectiu és viscut des de la més íntima de les subjectivitats. El resultat d’aquesta doble mirada mostra, com un fet absolutament meravellós, els acords tàcits sobre l’arquitectura del mon en el que vivim i que suporten l’entramat de la convivència i les relacions interpersonals. Sorprenentment, aquest consens  deriva de la convergència aparentment impossible d’un ventall molt ampli d’interpretacions personals de la realitat. 





Objeto y Sujeto: “El autorretrato siempre ha sido el formato fotográfico más cómodo. La conexión entre tus ideas y tu expresión es directa y sin intermediarios, dejando que la creación y la experimentación fluyan en su máxima expresión. La belleza no es importante, el rostro y el cuerpo tan solo son lienzos en los que se plasman de manera efímera una idea, por eso necesitamos la ayuda de la fotografía. Los rostros que aquí se nos muestran son las fachadas de diferentes religiones, despojadas ya de mitos y leyendas, alejadas de la idealización que provoca el paso del tiempo, canalizadas a través de objetos de uso diario, una religión cotidiana que revive el pasado, un misticismo adaptado a nuestros días, una visión oscura y cruda, que no deja de tener el pequeño guiño de humor al ver alterada nuestra rutina.”
Fernando


Objecte i acció: “Els objectes envaeixen i ocupen part del nostre espai vital, en una convivència més propera i íntima de la que normalment en som conscients. Cóm aquesta convivència imposada ens afecta? Cóm dialoguem amb els objectes que orbiten en el nostre entorn més proper? Cóm, aquestes entitats ara amables ara diabòliques, defineixen el nostre destí ? La fotografia onírica de interfícies permet dramatitzar aquestes relacions desequilibrades i exorcitzar, per finalment acceptar, un destí compartit i convergent de creador (humans) i creació (objectes).” 
Toni

No comments:

Post a Comment